Reklam

2 Ekim 2015 Cuma

Başlat Menüsü Çalışmıyor. Bir Daha Oturumda Düzeltmeye Çalışacağız Hatası



Merhaba

Windows 10 güncelleştirme sonrasında başlat menüsüne tıklayınca şöyle bir hata çıkıyorsa
"Başlat Menüsü Çalışmıyor. Bir Daha Oturumda Düzeltmeye Çalışacağız Hatası" aşağıdaki bazı çözüm seçenekleri teker teker deneyebilirsiniz.

1. Window tuşu + R kombinasyonuna basın CMD yazın enter a basın. Gelen Komut İstemine "SFC /SCANNOW" yazıp ENTER tuşuna basınız.(Tırnak işaretleri hariç.) İşlem tamamlandığında bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.


2. BURADA yer alan dosyayı masaüstüne indirip sıkıştırılmış dosyadan çıkartınız. Çıkarttığınız Allupdate.bat dosyasına sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile çalıştırınız. İşlem tamamlanıp DOS ekranı kapandıktan sonra test ediniz.

3. Başlat' a tıklayıp CMD yazın ve arama sonucunda gelen Komut İstemine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneği ile açınız.  Sonrasında aşağıdaki komutları sırasıyla uygulayıp test ediniz.

DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth


Problem giderilmez ise sisteminizde yüklü olan Antivirüs programınız mevcut ise kaldırıp yeniden deneyiniz. Bundan da netice alamazsanız yeni bir Windows kullanıcı profili oluşturup test ediniz.
Başlat menüsü için;
1 - Görev çubuğunda boş bir yere sağ tıklayıp Görev Yöneticisini çalıştırınız.
2 - Dosya menüsünten Yeni Görev ( Çalıştır )  seçeneğine tıklayınız.
3 - Bu görevi yönetici ayrıcalıklarıyla oluştur. Seçeneğini işaretleyiniz.
4 - Powershell yazıp TAMAM' a tıklayınız.
5 - Açılan pencereye $manifest = (Get-AppxPackage Microsoft.WindowsStore).InstallLocation + '\AppxManifest.xml' ; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest yazıp ENTER tuşuna basın.
6 - Bilgisayarınızı yeniden başlatarak kontrol ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder